LIMAXHighlights

Volleyballers Limax plaatsen zich voor halve finale om het kampioenschap 

08.04.2024

Sliedrecht - Na de overwinning van afgelopen woensdag (3-1) heeft VC Limax ook de tweede wedstrijd in de kwartfinale tegen Sliedrecht Sport gewonnen. In Zuid-Holland werd het 1-3, waardoor de Linnenaren zich op kunnen maken voor de halve finale.
Numidia/VC Limax was in de eerste set net iets sterker dan Sliedrecht. Lang bleef de thuisploeg in het spoor, maar Leon Meier besliste met een krachtige smash net op tijd de set: 23-25. In set twee leek Limax af te stevenen op weer een setwinst, maar kwam Sliedrecht toch langszij. De Linnenaren kwamen nog wel langszij, maar de Zuid-Hollanders kwamen toch op gelijke hoogte: 26-24. Limax liet zich echter niet van de wijs brengen en nam het heft weer in handen. Zonder al teveel moeite werd het 1-3 (15-25 en 20-25).
Limax stuit in de halve finale (best-of-5) op Orion, dat de Limburgers op paasmaandag nog van de beker afhield. In de eredivisie wist Limax dit seizoen maar één keer te winnen en verloor het driemaal van de Doetinchemmers. De halve finale-wedstrijden worden komende week gespeeld op dinsdag, donderdag en zaterdag. Een eventueel vierde en vijfde duel vinden plaats in de week daarna.

Bron: De Limburger
Foto: Jos Joosten
Deel dit bericht: