Sponsorcommissie

Contactgegevens: sponsorzaken@vclimax.nl

De sponsorcommissie van Numidia/VC Limax is verantwoordelijk voor het verder uitbouwen en optimaliseren van een dynamisch en actief sponsornetwerk. Bedrijven wordt een platform geboden om in contact te komen met andere bedrijven en de leden van VC Limax. Bedrijven kunnen zich zo profileren en tevens invulling geven aan MVO doelstellingen. Voor VC Limax is het prachtige maar ook een noodzakelijke manier om sponsorinkomsten te genereren ten behoeve van een betaalbare en vitale sportvereniging. VC Limax levert altijd een passende tegenprestatie aan sponsoren.
De sponsorcommissie is tevens verantwoordelijk voor de coördinatie bij aankoop van materialen binnen de vereniging. Denk aan wedstrijdtenues, kleding voor scheidsrechters, leiders etc maar ook ballen en andere trainingsmaterialen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de kleding- en materiaalcommissie maar ook de Technische- en Jeugdcommissie.

Bekijk hier de sponsorbrochure

We onderscheiden verschillende vormen van sponsoring:
  1. Hoofdsponsor
  2. Reclamebordsponsor
  3. Materiaalsponsor
  4. Vriend van VC Limax
Bent u ondernemer en geïnteresseerd in sponsoring van Numidia/VC Limax? Of kent u iemand die wellicht geïnteresseerd is in sponsoring? Neem dan contact met ons op via sponsorzaken@vclimax.nl

Richtlijn sponsoring teamkleding 2023

Wanneer je als team een leuke en enthousiaste sponsor hebt gevonden, b.v. voor inspeelshirts, dan is het goed om te weten welke spelregels er gelden voor sponsoring en op welke manier er afspraken met de sponsor gemaakt kunnen worden.


Numidia / VC Limax biedt diverse mogelijkheden voor sponsoren in de vorm van sponsorpaketten. Neem hiervoor contact op met Femke van Engelen via femke@vclimax.nl


Spelregels


We hanteren de volgende spelregels bij het aangaan van een sponsorovereenkomst:

  1. Concurrentie: De zakelijke belangen van een nieuwe sponsor mogen niet conflicteren met de belangen van een bestaande sponsor, tenzij de bestaande sponsor hiermee akkoord gaat.
  2. Wedstrijdtenue: Sponsornamen of logo’s mogen niet op het wedstrijd tenue (shirt en/of broekje) geplaatst worden zonder overleg met het bestuur.
  3. Inspeelshirts: iedere sponsor kan na toestemming van het bestuur inspeelshirts beschikbaar stellen aan een team, maar van de sponsor wordt wel verwacht voor een klein bedrag(10 %) ook sponsor van de vereniging te worden. Deze bijdrage komt dan ten goede van de jeugdopleiding
  4. Kleur en bedrukking van de inspeelshirts is in principe vrij, zolang de Limax-kledinglijn van Decathlon gehanteerd worden en het maar respectvolle, sportieve en niet aanstootgevende uitingen zijn.


Wanneer je als team een mogelijke sponsor hebt gevonden. Bepaal de wensen van de sponsor en verzamel de contactgegevens van de contactpersoon bij de sponsor. Neem contact op met Femke van Engelen, dan helpen we je om af te stemmen op welke manier de sponsorafspraken gemaakt kunnen worden en welke sponsorbedragen gehanteerd worden.