LIMAXHighlights

Volleyballers Limax naar bekerfinale

11.02.2024

Linne - De volleyballers van Numidia/VC Limax hebben zich geplaatst voor de finale van de nationale beker. Zaterdag zette de ploeg uit Linne al een grote stap richting de finale door met 0-3 te winnen bij Sliedrecht Sport. Die marge kwam op carnavalszondag in het tweede deel van het tweeluik niet meer in gevaar: 3-1.
Sliedrecht Sport had zaterdagavond een behoorlijke offday. Hoewel het team VC Limax in de competitie nog flink op de proef stelde, was daar nu geen sprake van. De volleyballers uit Zuid-Holland wisten dan ook dat ze zondagmiddag uit een ander vaatje moesten tappen om nog kans te maken op de bekerfinale. In de eerste set was het erg spannend en speelden beide teams sterk. Uiteindelijk won Limax nipt met 25-23.
Sliedrecht slaagde er wel in om de stand gelijk te trekken naar 1-1 in sets en speelde volop voor de laatste kans. De plaatsing voor de bekerfinale was echter voor de thuisploeg, die de derde set na een ware thriller met 25-22 won. Leon Meijer maakte het beslissende punt. Daarna werd het nog even onsportief en werd de tweede coach van Sliedrecht met een rode-gele kaart naar de tribune gestuurd. Limax raakte echter niet afgeleid en sloot de wedstrijd in stijl af (25-14).
Op 1 april speelt VC Limax in ‘s-Hertogenbosch de finale tegen Orion.

Bron: De Limburger
Foto: Jos Joosten
Deel dit bericht: