LIMAXHighlights

Vier nieuwe spelers voor Numidia/VC Limax

18.04.2023

Volleybaleredivisionist Numidia/VC Limax heeft vier nieuwe spelers vastgelegd voor komend seizoen. Daartegenover staat het vertrek van vier man, onder wie aanvoerder Ryan Poole.

De mannenploeg van de fusieclub uit Linne en Maasbracht kan straks in het derde jaar op het hoogste niveau beschikken over Sil Meijs, Martijn Brilhuis, Kian Macnack en Tobias Kjær. De eerste twee zijn op dit moment met regerend landskampioen Dynamo nog volop in de race voor de Nederlandse titel. Macnack komt over van SSS uit Barneveld (de nummer vijf van de eredivisie), de Deen Kjær van Volley Gent, dat in de hoogste Belgische liga uitkomt.

Tegenover de komst van het viertal staat het vertrek van vier spelers. De Ierse captain Ryan Poole, de Brit Jack Williams en de Fin Juho Kaunisto zoeken hun heil ergens anders. Job Vaassen, de passer/loper die de laatste weken als libero fungeerde, stopt met topvolleybal en gaat in het tweede team van de club verder.

Limax heeft Thomas van Bladel (uit Haelen) en Jaro Herinx (Horn) ook vastgelegd. Het Limburgse duo is ook geselecteerd voor de Next Generation, een initiatief van de Nederlandse volleybalbond om talentvolle spelers die voor het nationaal team in aanmerking komen een kans te bieden om na het clubseizoen door te blijven trainen.

Bron: De Limburger
Foto: Noa Klerckx
Deel dit bericht: