LIMAXHighlights

VC Voerendaal DS 1 - NUMIDIA VC LIMAX DS 1

18.03.2023

Het is vrijdagavond als de laatste inwoner van Linne de deur afsluit en in zijn auto stapt op weg naar Voerendaal. Een uitgestorven dorp blijft achter wachtend op de kampioenen van de nacht. Althans dat is de hoop waarmee Femke, Laura, Sharon, Daniëlle, Robin, Desiree, Imane, Inge, Babs, Goele, Doortje, Lynn, Yelena en trainer / coach Mike samen met alle familieleden, vrienden, vage bekenden en overige supporters naar het zuiden afreizen voor de sleutelwedstrijd van de competitie 1e klasse.

Op de website van NEVOBO lezen we dat onze toppertjes al 15 wedstrijden hebben gespeeld en daarbij 71 punten in de wacht hebben gesleept. De tegenstander uit Voerendaal heeft 14 wedstrijden gespeeld en 58 punten behaald. Bij het behalen van een eindstand van 3-1 of 4-0 winnen de dames vandaag deze wedstrijd en de competitie.

Ondanks dat het vandaag de internationale dag van de slaap is ogen onze meiden wakker en monter bij aanvang van de wedstrijd. De nieuwe kledij draagt daar zeker ook aan bij. De zaal is ook prima, het supportersgedeelte oogt echter Madurodammerig. Om de beurt in- of uitademen, op het geluid van drums, pauken, ratels, toeters en sirenes. Tussendoor het geluid van overspannen stembanden met afgesleten profiel en piepende hartkleppen. Wat een spanning.

Femke slaat bij de start van de eerste set als eerste op en maakt meteen een punt. Dat is nog geen garantie voor succes. De eerste set is vooral aftasten en warm lopen. Linne tikt als eerste de 10 aan en Voerendaal als eerste de 20. Nog even een time-out door Voerendaal bij 23-22, maar onze dames pakken de eerste set met 25-22. Voerenbalen voor de tegenstander.

Bij het begin van de tweede set is er sprake van een vliegende start. Time-out door Voerendaal bij 6-2. Ze weten zich vervolgens te herstellen en bij 15-15 is het spiegelen over en weer. De tweede set is vervolgens copy paste eerste set met een eindstand in ons voordeel van 25-22. Onze supporters gaan door het dak van de Voerenzaal.

De derde set: Met een vlammende start en snelle puntenopbouw gaan de dames volledig los. Men ruikt duidelijk een kans. Er is dan ook geen ontkomen meer aan en de voorsprong bij 7-1 wordt uitgebouwd met een LIMAX CLIMAX in ons voordeel. Onze dames worden met een eindstand van 25-15 vol pracht en Voerenpraal kampioen van deze competitie.

De vierde set mogen ze Voerenfalen wat ze ook doen. De ontspanning na de vorige set laat zich ook lastig omzetten naar inspanning. Ze spelen zeker niet slecht, maar de focus ligt er niet meer. Een zeer sportief team uit Voerendaal pakt deze set dan ook met 20-25 in ons nadeel. Het is ze gegund.

Leuk dat Lars en Job er waren van het heren 1 team. Goed voorbeeld doet hopelijk volgen op 22 april bij de bekerfinale voor dames 1. Zorg dat je erbij bent. Onze dames verdienen het.