LIMAXHighlights

Vc limax verliest beslissingsduel en mist finale om landstitel

18.04.2024

Doetinchem - Het is de volleyballers van VC Limax niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs. In de vijfde en beslissende wedstrijd van de halve finale was Orion nipt te sterk voor de eredivisionist uit Linne/Maasbracht: 3-2.
Zowel Numidia/VC Limax als Orion won twee van de eerste vier wedstrijden in de halve finale van de play-offs. Daarom moest er een beslissingswedstrijd aan te pas komen om te bepalen wie zich finalist mocht noemen. In Doetinchem was het Leon Meier die na een 6-0 achterstand pas het eerste punt pakte voor Limax. De equipe van coach Guido Görtzen was geen schim van zichzelf en kwam niet meer in de buurt van de thuisploeg: 17-25. In set twee was Limax beter bij de les. De Linnenaren bleven in het spoor van Orion en kwamen op 9-10 zelfs voor het eerst op voorsprong. De kloof werd door de goede servicebeurt van Alfred Brink uitgebreid tot vier punten. Limax speelde uitstekend en tikte Orion helemaal van het veld. Het was Martijn Brilhuis die de set binnenhaalde: 18-25.

Voorsprong
Limax zette de sterke serie uit het einde van set twee door in het derde deel. Orion kwam er niet aan te pas en zag de Limburgse volleybalmannen beetje bij beetje weglopen. Mede door de sterke blokkering van Siebe Korenblek kwam Limax op voorsprong in sets: 25-18. In het vierde bedrijf was Orion weer een beetje terug op hun oude niveau - in de reguliere competitie eindigde de bekerwinnaar fier bovenaan. De bezoekers uit Linne en Maasbracht konden lang volgen, maar zagen de Doetinchemmers toch weer op gelijke hoogte komen: 25-17.
Voor de vierde keer in vijf halve finale-wedstrijden moest een vijfde set beslissing brengen. Daarin kreeg Orion de steun van het publiek en moest Limax hard vechten voor elk punt. Het was de thuisploeg die de Limburgers net iets te slim af waren: 15-11.

Finale
In de andere halve finale tussen Dynamo van Lycurgus was ook een beslissingswedstrijd nodig. Die werd gewonnen door regerend kampioen Dynamo, waardoor Orion zaterdag met een thuisduel begint aan de best-of-5-finale.
Deel dit bericht: