LIMAXHighlights

VC Limax slaagt na ware thriller nipt voor tweede test van 2023

13.01.2023

Sint-Odiliënberg - Numidia/VC Limax heeft de tweede wedstrijd van het jaar wél weten te winnen. Nadat afgelopen weekend de topper tegen Lycurgus verloren ging (3-1), werd Dynamo donderdagavond in een thriller met 3-2 verslagen.
De andere clubs in de eredivisie hebben inmiddels door dat VC Limax een team is om absoluut rekening mee te houden dit seizoen. De Limburgse eredivisionist trof met Dynamo voor de vierde keer in vijf wedstrijden een tegenstander uit de top vijf. 
Huidig koploper SSS (3-0) en Orion (3-2) werden in december al knap verslagen, afgelopen zaterdag was het Groningse Lycurcus met 3-1 te sterk voor de equipe van Guido Görtzen. 

Wisselend
In die potjes toonde Limax wisselend spel, maar toch mogen de Linnenaren niet klagen. Wie had voorafgaand aan het seizoen gedacht dat de Limburgse ploeg zo hoog zou staan halverwege de competitie? Coach Görtzen in elk geval wel. Hij gaf eerder dit seizoen aan voor een plek bij de beste vier te willen gaan en daarvoor ligt Limax nog prima op schema. 
Voor de ploeg uit Linne geldt wel dat ze in de play-offs pas aan het echte werk gaan beginnen en kunnen zien waar ze staan. Omdat de top zes zich aan het einde van de reguliere competitie plaatst voor de play-offs om het landskampioenschap, weet Limax (nu tweede) nu al dat het bijna zeker is voor een plek in die zogeheten A-poule. 
Volgens aanvoerder Ryan Poole ligt de focus daar op dit moment nog niet op. „Alles is nu nog gefocust op de reguliere competitie, zeker weten. Iedereen wil natuurlijk in die play-offs spelen. Als team hebben we nog veel ruimte om te groeien. Als we ons nu al zouden richten op de play-offs, dan zouden we heel veel trainingen missen om beter te worden.”
Limax speelde Dynamo in een volgepakte sporthal De Roerparel in de eerste set helemaal weg, wat resulteerde in een 25-16 setwinst. In de tweede set was er binnen no time  een gat van vijf punten geslagen. Mede door veel opslagfouten van Dynamo behield Limax die voorsprong en werd de stand in sets verdubbeld: 25-20. In een iets minder eenvoudige derde set ging Dynamo beter van start. Limax gaf de moed echter niet op, kreeg twee matchpoints, maar zag de Apeldoornse tegenstander terug in de wedstrijd komen: 25-27. 

Energie
In het vierde deel gaf Limax het uit handen (19-25), maar in de beslissende en zinderende vijfde set werd de overwinning in extremis binnen gesleept: 17-15. „Ik ben ontzettend blij dat de uitslag de goede kant op is gevallen”, stelt de Ierse speler. „We hebben ontzettend veel energie gebracht in de eerste twee sets. Daar lieten we unreal stuff zien. We zien deze wedstrijden als een soort test. Daarvoor werken we elke week erg hard. Voor deze wedstrijden doe je het. Deze duels spelen we de laatste twee maanden elke week, dus we moeten een hoog niveau laten zien.”

Bron: De Limburger
Deel dit bericht: