LIMAXHighlights

Vc Limax overleeft matchpoints en verslaat Orion voor de tweede keer

14.04.2024

Het is VC Limax voor de tweede keer in drie wedstrijden gelukt om te winnen van Orion. De eredivisionist uit Linne/Maasbracht kwam in het derde duel van de halve finale (best-of-5) knap terug van een 2-0 achterstand en maakte de comeback compleet door de beslissende set te winnen: 2-3.
Nadat Numidia/VC Limax de eerste wedstrijd in de halve finale verrassend won van Orion, waren de Doetinchemmers afgelopen donderdag met 2-3 te sterk in Sint Odiliënberg. Net als in dat duel kwamen de Limburgers ook zaterdagavond weer knap terug van een achterstand, maar dit keer was Limax wel te sterk. 
Orion had in de eerste twee sets vanaf het begin al een voorsprong te pakken. Limax leek genoegen te nemen met een vlotte nederlaag (25-19 en 25-19), maar toonde veerkracht en kwam helemaal terug in de wedstrijd
Orion kreeg twee matchpoints, maat zag Limax de derde (26-28) en vierde set (21-25) pakken. Een enerverend slot volgde. Limax was uiteindelijk de sterkste en maakte de comeback compleet: 13-15.
Door de knappe zege staat Limax nu met 2-1 voor in de halve finale. Zondag speelt de ploeg van coach Guido Görtzen weer tegen Orion. Een overwinning is genoeg voor het bereiken van de finale om de landstitel. Bij verlies volgt er woensdag nog een beslissingswedstrijd in Doetinchem.

Bron: De Limburger
Foto: Noa Klerckx
Deel dit bericht: