LIMAXHighlights

VC Limax laat Orion op gelijke hoogte komen in halve finale volleybaltitel

12.04.2024

Linne - Het is Numidia/VC Limax net niet gelukt om ook het tweede duel in de halve finale te winnen. De eredivisionist uit Linne en Maasbracht was deze keer niet opgewassen tegen de volleyballers van Orion. In een thriller werd het 2-3.
Na een sterke servicebeurt van Sil Meijs sloeg de thuisploeg een gat van vijf punten. Orion was daar echter niet van onder de indruk, kwam snel terug en ging halverwege de set zelfs over Limax heen. De Linnenaren bleven nog wel in de buurt, maar toen de opslag van Leon Meier in het net belandde, kwam Orion op voorsprong: 21-25.
Vooral de opslagen deden Limax in set twee de das om. Orion liep vlot uit, maar toch kwam de equipe van Guido Görtzen nog op gelijke hoogte. De mogelijkheid voor Limax om de set te pakken zat erin, maar juist Orion ging ermee vandoor: 25-27. 
De Limburgse volleybalmannen kwamen daarna terug in de wedstrijd door met veel passie de derde set te pakken (26-24). Orion kwam vervolgens op matchpoint in set vier, maar even later bracht Rob Bontje Limax weer op setpoint. Leon Meier klaarde de klus en de Limburgers waren weer helemaal terug: 26-24. Limax lukte het niet om in de beslissingsset de zege te pakken: 12-15.

Bron: De Limburger
Foto: Noa Klerckx
Deel dit bericht: