LIMAXHighlights

VC Limax blijft ook in kampioenspoule maar winnen

06.03.2023

Ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule werd gewonnen. Deze keer werd Orion met 1-3 van het veld geslagen.

In de eerste set was het telkens stuivertje wisselen. Dan stond Limax op voorsprong, vervolgens liep Orion weer een puntje uit. De thuisploeg kreeg vlak voor het einde van de openingsset vleugels, won prachtige rally’s en kreeg twee setpoints. Limax werkte er eentje weg, maar door een voetfout van Jack Williams (die over de achterlijn stapte bij zijn service) pakte Orion de voorsprong: 25-23. Limax toonde in tweede bedrijf veerkracht. Orion sloeg in het begin een gat van drie punten, maar de Linnenaren kwamen daarna sterk terug. Met een krachtige smash besliste Rob Bontje de tweede set: 21-25.

Sterke servicebeurten

In set drie veegde Limax de Doetinchemmers van de mat. Mede door sterke servicebeurten liet Limax zien dat zij terecht op de eerste plaats staan: 16-25. Met Thomas van Bladel als stabiele factor hadden de Limburgse volleyballers alles onder controle. In set vier werd snel een gat geslagen, dat niet meer gedicht kon worden door Orion: 20-25.

Limax blijft door de zege de koploper met elf punten. Woensdagavond komt Dynamo op bezoek in Sint Odiliënberg. Die ploeg staat tweede op één punt achterstand. In de reguliere competitie verloor Limax één keer van de ploeg uit Apeldoorn en won het een keer. In januari schakelde Dynamo de Limburgers uit in de beker.

Bron: De Limburger
Foto: Noa Clerckx

Deel dit bericht: