LIMAXHighlights

Na de slagroom zit nu ook de kers op de taart voor de vrouwen van Limax

24.04.2023

Nadat vorig jaar in mei de beker werd gewonnen en een dikke maand geleden ongeslagen het kampioenschap werd binnen gehaald, heeft het vrouwenteam van Numidia/VC Limax zaterdag de volgende prijs gepakt. In Panningen waren de volleybalsters uit Linne in de tweede bekerfinale in een jaar tijd met 3-1 te sterk voor OKK’70 uit Hardinxveld-Giessendam.
 

PANNINGEN/LINNE Het mag duidelijk zijn dat coach Mike Aretz net zo meeleeft als zijn speelsters. Zichtbaar genietend leefde hij tijdens de wedstrijd intens mee met elk gewonnen punt van VC Limax. De ene keer zijn vuisten gebald, een andere keer beide armen in de lucht of een gemeend applaus. Het tekent naast de spelvreugde ook het teamgevoel dat er heerst bij de volleybalploeg uit Linne. Dat werpt zijn vruchten af en levert ook sportief succes. Kijk maar eens naar de eindstand in de competitie. De cijfers liegen er niet om: in de achttien - louter gewonnen – wedstrijden in de eerste klasse werden maar zes (!) sets afgegeven. Het kampioenschap was in maart, na een 3-1 zege op ‘achtervolger’ VC Voerendaal, al binnen en dus komt de ploeg van coach Aretz volgend jaar uit in de promotieklasse.
 

Zenuwen

In de bekerfinale werd Limax gesteund door een grote menigte, met supportersgroep Limax Fanatics voorop. Ook de voltallige herenselectie en coach Guido Görtzen waren aanwezig. Zij zagen hoe de volleybalsters in de openingsset de zenuwen niet de baas waren. Dat resulteerde uiteindelijk in een spannende set, die OKK’70 op het nippertje won: 24-26. Na een net zo spannende tweede set, die met 26-24 naar Limax ging, was bij OKK’70 de fut eruit. Daarna kwam Limax op stoom. Set drie werd via 25-12 met speels gemak binnen gehengeld. Ook het vierde deel leek een prooi te worden. Een gat van ruim tien punten werd echter bijna weggewerkt door OKK’70, maar net op tijd rechtte Limax de rug: 20-25. „In die eerste set hadden we honderd procent zenuwen. Misschien wel tweehonderd procent”, vertelde Aretz na afloop. „Gelukkig hadden wij Goele Camp als libero. Oh, oh, oh, wat speelde zij een mega-partij! Echt heel goed. In de laatste set is die vibe op een gegeven moment eigenlijk al een beetje weg. Uiteindelijk ben ik zeker blij met de bekerwinst. We waren gewoon de betere ploeg, dat was wel duidelijk. In de derde set zag je dat wij conditioneel sterker waren dan de tegenstander. Zij kregen allemaal rooie köpkes. Bij ons is conditie gelukkig geen thema, daar hebben we ook een apart trainingsprogramma voor.”
 

Mooiste scenario

Met de derde prijs in een jaar tijd raakt de prijzenkast van VC Limax inmiddels al aardig gevuld. Waar gaan de successen stoppen voor Limax? „Nog lang niet”, lacht speelster Femke Vaassen. „Dit is het mooiste scenario dat we ons hadden kunnen wensen.” De Limax-aanvoerster was wellicht één van de weinige speelsters in het team die geen zenuwen kende voorafgaand aan de finalewedstrijd. „Nee, dat heb ik eigenlijk nooit. In de competitie ook niet. Als je er voor jezelf druk op gaat leggen, dan maak je het jezelf alleen maar lastig.” Een sowieso al ongekend seizoen kent voor Limax dus een uitstekend einde. Tot groot genoegen van Aretz: „Iemand zij tegen me dat we met het kampioenschap de slagroom al op de taart hadden gespoten. We hoefden alleen nog maar de kers erop te leggen en dat hebben we nu gedaan.”

Bron: De Limburger
Foto: Noa Klerckx

Deel dit bericht: