LIMAXHighlights

Limax zorgt voor stunt in eerste halve finale

10.04.2024

Doetinchem - De volleyballers van VC Limax hebben de eerste van minimaal drie duels in de halve finale om de titel verrassend gewonnen. Orion -oppermachtig in de reguliere competitie- was dinsdagavond niet opgewassen tegen de sterk spelende Limburgers: 1-3. 
Limax pakte in de openingsset brutaal de leiding. Door een sterke servicebeurt van Sil Meijs, goede passing van libero Thijs Ipema en aanvallend geweld van Tobias Kjær sloegen de gasten snel een gat van vijf punten en pakten ze verdiend de set: 20-25. Waar Orion moeite had in de passing, bleef Limax ook in set twee veel druk zetten via de service. De Doetinchemmers waren van slag, Limax dicteerde het spel en won met 19-25. In de derde set begon het bij Orion te draaien (25-14), maar daar was de ploeg van coach Guido Görtzen nauwelijks van onder de indruk. Set vier was weer een prooi voor Limax (20-25), dat dus de eerste slag geslagen heeft.
Donderdag is de tweede wedstrijd in Sint Odiliënberg, zaterdag staat wedstrijd drie van de best-of-five in Doetinchem op de agenda.
Waar Limax bezig is aan de laatste fase van dit seizoen, weet de club dat Thomas van Bladel deze zomer vertrekt. De 20-jarige gaat spelen voor het Apeldoornse Dynamo, dat dinsdag in de eerste halve finale met 2-3 klop kreeg van Lycurgus. „Ik denk dat ik heel van kan leren van coach Redbad Strikwerda”, vertelt de passer-loper uit Haelen, die dit seizoen lang aan de kant stond met een enkelblessure en tegen Orion halverwege set drie in het veld kwam. „Voor mijzelf is het ook goed dat ik nieuwe prikkels krijg in een andere omgeving, nadat ik heel mijn leven in Limburg heb gevolleybald.”
Deel dit bericht: