LIMAXHighlights

Limax hard onderuit in 'slechtste wedstrijd dit seizoen'

15.01.2024

In december werd in de beker met 0-3 gewonnen in Apeldoorn, dit keer was de thuisploeg met dezelfde cijfers te sterk in de eredivisie. 
„Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen”, stak speler Rob Bontje zijn frustratie niet onder stoelen of banken. „Terwijl we eigenlijk nog wel goed begonnen aan de wedstrijd.”
De sterke start bezorgde de Limburgse volleybalmannen halverwege de eerste set een kleine voorsprong (11-13), maar daarna werden ze totaal overrompeld door Dynamo. De thuisploeg scoorde liefst negen punten op rij en sleepte alsnog met gemak de openingsset binnen: 25-18. Daarna leek Limax zich te herpakken, maar niets was minder waar. Dynamo was op meerdere fronten beter en liep in zowel set twee als drie beetje bij beetje weg bij de ploeg van coach Guido Görtzen. Het werd uiteindelijk via 25-19 en 25-16 een vlotte 3-0 overwinning voor Dynamo. 
Bontje: „Zij zetten ons serverend onder druk en daarna hadden we helemaal geen grip meer op de wedstrijd. De jongens zullen hier echt allemaal van balen. Het was ver beneden de ondergrens.”
Het betekende voor Limax het vijfde verlies van dit seizoen, waarvan het vierde op vreemde bodem. Dynamo (tweede) is de Limburgers (derde) nu voorbij in de stand en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. 
Limax krijgt komende zondag Lycurgus op bezoek in Maaseik. Bontje: „We moeten wel even aan de slag met de groep. Ik vind het een voordeel dat we dan volgende week de topper tegen Lycurgus spelen.”

Bron: De Limburger
Foto: Jos Joosten
Deel dit bericht: