LIMAXHighlights

Triller bezorgt VC Limax eerste plaats, koploper Orion na vijf sets verslagen

13.11.2023

De mannenploeg uit Linne en Maasbracht, die begon met Alfred Brink als spelverdeler, kwam goed uit de startblokken. Door een aantal persoonlijke fouten zag de ploeg de tegenstander uit Doetinchem halverwege echter uitlopen (15-11). Met Kían Macnack op de plek van de ongelukkige Martijn Brilhuis, werd die achterstand in één servicebeurt (van Macnack) in één keer weggewerkt (15-15). Dat was ook meteen het laatste wapenfeit van Limax, want Orion pakte daarna makkelijk de setwinst: 25-17. 
Tot het uiterste
Orion had vooraf nog geen set verloren in de eerste vier eredivisiewedstrijden van dit seizoen. Daar kwam tegen VC Limax verandering in. De ploeg van coach Guido Görtzen kon zich in de tweede set goed herpakken en leek af te stevenen op een ruime setwinst. Toch was het Orio dat helemaal terugkwam. De Limburgers moesten tot het uiterste gaan, maar door een prachtig blok van Martijn Brilhuis werd het 24-26. Het betekende het eerste setverlies dit seizoen voor Orion.
Via 25-20 kwam Orion weer op voorsprong. Limax sloeg in de vierde set een gat van vier punten, liet de thuisploeg terugkomen, miste drie setpunten, maar sloeg uiteindelijk wel toe: 26-28. In een ontzettend spannende vijfde set nam Limax de voorsprong, totdat Orion weer het initiatief pakte. De Doetinchemmers kregen vier wedstrijdpunten, maar die werkte Limax vakkundig weg. Een fout bij Orion leverde Limax de vijfde zege van het seizoen op: 16-18.

Bron: De Limburger
Foto: Jos Joosten
Deel dit bericht: