LIMAXHighlights

Limax verliest koppositie

09.03.2023

Numidia/VC Limax heeft woensdag schade opgelopen in de strijd om de landstitel. Concurrent Dynamo won in Sint Odiliënberg (0-3) en neemt de koppositie in de kampioens­poule over.

„Het zat er niet in.” In vijf woorden vatte Rob Bontje de topper tegen Dynamo prima samen.

Limax zat, buiten het begin van de openingsset, helemaal niet in de wedstrijd en was niet opgewassen tegen de sterke Apeldoornse ploeg.

Gesteund door het massaal toegestroomde publiek - er waren bijna vijfhonderd toeschouwers in De Roerparel in Sint Odiliënberg - pakte Limax meteen via een blok van Jaro Herinx en Julio Gómez Gálvez het eerste punt. Een sterk restant van de eerste set volgde van beide kanten. Limax sloeg een gaatje van drie punten en bleef tot 20-19 aan de leiding. Toen nam Dynamo het heft in handen en ging de set naar de bezoekers: 20-25.

Meteen in set twee keek Limax tegen een achterstand aan. Coach Guido Görtzen krabde zich nog maar eens aan zijn hoofd toen hij zag dat zijn ploeg de controle leek te verliezen. Met de inbreng van Nico Freriks hoopte de oefenmeester iets te kunnen forceren, maar de Linnenaren kregen geen vat op het blok van de Apeldoorners. Freriks pepte zijn teamgenoten nog even op, maar het mocht niet baten: 21-25.

Limax pakte in set drie net als in de openingsset een voorsprong van drie punten, maar kon dat niet vasthouden en zag Dynamo de wedstrijd met ruime cijfers winnen: 19-25.

„Het was absoluut terecht dat Dynamo heeft gewonnen”, vond Bontje. „Dat we de eerste set verliezen was echt zuur. Drie persoonlijke fouten hebben ons uiteindelijk die set gekost. Daarna heb je wel momenten, maar aanvallend was het gewoon niet effectief.”

Overigens is er door de nederlaag nog altijd geen vuiltje aan de lucht voor Limax. Dynamo mag dan wel de koppositie overgenomen hebben, de ploeg uit Linne koerst nog altijd af op een plek in de play-offs om het landskampioenschap. Achtervolgers Lycurgus en Orion wonnen wel, maar staan respectievelijk nog twee en drie punten achter Limax. Bontje: „Het zal tussen deze vier ploegen gaan. Dynamo is natuurlijk titelkandidaat nummer één. Het verschil ten opzichte van de andere ploegen zag je ook wel. Als die jongens eenmaal in hun spel komen, dan moeten wij ook top spelen. Dat was nu niet zo.”

Met nog zeven wedstrijden te gaan, staat Limax nog wel op de tweede plek. „Dat gereken hoeveel punten we hebben, heeft toch allemaal geen zin. Iedereen verliest links en rechts nog wel wat punten. Het gaat nog een wedstrijd of vijf duren voordat er meer duidelijk is. Het zal mij niets verbazen als alles pas in de laatste speelronde beslist wordt.”

Bron: De Limburger
Foto: Jos Joosten

Deel dit bericht: