LIMAXHighlights

Limax blijft maar doordenderen: ‘Of het volgens plan gaat? Ja, dat zeker’

17.03.2024

Het vrouwenteam van Numidia/VC Limax is voor het tweede jaar op rij gepromoveerd. Dankzij de zege op VC Trivia (0-4) is de ploeg uit Linne verzekerd van een plaats in de top drie. „Je verwacht niet dat je ook meteen kampioen wordt.”
In de biografie van de Instagram-pagina van VC Limax dames 1 staan alle prijzen van de afgelopen jaren mooi opgesomd: Bekerkampioen Zuid 2021/2022, Kampioen 2022/2023, Bekerkampioen Zuid 2022/2023. Het is een mooi lijstje waar binnen nu en een aantal weken zomaar eens twee regels aan toegevoegd kunnen worden. Waar de volleybalvrouwen uit Linne afgelopen zaterdag de tweede promotie op rij veilig stelden, is het seizoen nog lang niet ten einde. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Limax het kampioenschap in de Overgangsklasse voor het grijpen én kan op 11 mei de derde bekerfinale op rij gewonnen worden. „Of het volgens plan gaat?”, vraagt coach Mike Aretz zich hardop af. „Ja, dat zeker. In het begin hebben we een doelstelling opgesteld. Daar kwam het woord ‘kampioen’ niet in voor, maar wel ‘rechtstreekse promotie’ en zo ver mogelijk komen in de beker. Dat is allebei gelukt, dus er kan al een vinkje achter dit seizoen worden gezet. Je verwacht niet dat je meteen kampioen wordt in een klasse waarin je nieuw bent. Gedurende het seizoen ging het zo goed dat we tegen elkaar hebben we gezegd: ‘gaan we ervoor?’ Iedereen wilde er volle bak voor gaan.”
Mooie avond
De Limax-vrouwen hadden het zaterdagavond op bezoek bij VC Trivia in de eerste twee sets nog wel even iets lastiger, maar hadden uiteindelijk niets te duchten van de tegenstander uit Meterik. Via 18-25, 16-25, 19-25 en 16-25 werd de negende competitie-overwinning zonder setverlies en de achttiende zege op rij (competitie en beker) geboekt. „Het was een heel mooie avond”, zag Aretz. „De spanning zat er wel op, dat merkte je heel goed. Nummer twee Kessel had ’s middags al gespeeld en een groen bolletje voor hun naam staan in de stand, wat betekende dat ze gepromoveerd waren. Wij moesten het ook nog maar even doen. Dat pakte goed uit.”
Bouwen
Aretz stopt na dit seizoen als coach van het eerste vrouwenteam van Limax. Na vier seizoenen - met twee promoties en drie bekerfinales - wil hij ‘aan iets nieuws gaan bouwen’. „Het is een rare gewaarwording. Ik ben al zo lang met deze groep samen. Wat kun je dan nog doen? Mijn doelstelling is vanaf dag één geweest om Limax terug te brengen naar de derde divisie. Dat heb ik bereikt. Stop ik dan op het hoogtepunt? Toen ik het besloten heb, stonden we tweede en was het nog geen hoogtepunt. De vrouwen kunnen niet zonder een trainer/coach, maar andersom ook niet. Na deze geweldige prestaties, durf ik het stokje best aan iemand anders door te geven.”
Eerst dus nog de laatste drie competitiewedstrijden en de finale van de beker tegen derdedivisionist WIK uit het Zuid-Hollandse Groot-Ammers. „Het zou de kers op… Nee, wacht. Dat heb ik vorig jaar al eens gezegd. Het zou de kroon op het werk zijn als we alles winnen.”
Deel dit bericht: