LIMAXHighlights

Amsterdamned tegen limaXXL

12.11.2023

Terwijl in Roermond de focus lag bij de traditionele start van het Vastelaovend seizoen startte in Linne in de vroege avond een opwindende volleybalstrijd tussen Numidia VC Limax heren 2 en Buro Wittenburg US heren 1.
Nou ja opwindend? Laten we er niet omheen draaien, het team uit Amsterdam was eigenlijk vanaf het begin kansloos. De Hollanders werden ook afgeleid door het publiek dat voor de helft terugkwam van de 11e van de 11e in Roermond. Geweldig, de elfjes, deels van dames 1 en deels dames recreanten en nog een verdwaalde nar waren geschminkt en voorzien van trommels, pauken, een drumstel, twee groene vuilnisbakken, een sanseveria en een grijze afvalcontainer en twee oliedrums. Daarnaast hadden ze 43 drumsticks bij zich, waarvan de helft afgekloven werd tijdens de wedstrijd. Tof ook om te zien dat er diverse spelers van heren 1 waren. Dat doen jullie goed. Dat schept een band.

Verder zagen we in het publiek veel bekende gezichten waaronder: Beppie Kraft, Katja Henz, de mannen van Toddezèk, La Bamba, Zoes, Andy en Roy, Eric Cruts, Tjeu Roosen, Zoes, Wiek en Sylvia, Ivo van der Bijl, DJ Admin, Roy Selder, Marleen Rutten, Big Benny, John Tana, Rempetemp, Bernadette en Joep, Hooondervel, Frans Theunisz, Otto Wunderbar, Sjoerd van der Goot, Goed Zat, Stuuterbal, Pruuf Mar, Danny Pouwels, Jande Bagge Bend, De Breurkes, Wir sind Spitze, W-Dreej, Marjoleine Heijltjens, Oet de Maot. En dat allemaal in een kantine waar je nog tegen een normaal tarief een biertje drinkt. Kom het eens ervaren. 

De eerste set begon met Numidia VC Limax heren 2 die meteen de leiding nam en die ook niet meer losliet. Buro Wittenburg US heren probeerde terug te vechten, maar onze mannen bleven solide in hun verdediging en aanval, en sloten de eerste set af met 25-23.
De tweede set was niet veel spannender. Onze helden bouwden voort op hun succes in de eerste set en behielden een constante voorsprong. Met nauwkeurige smashes en slim geplaatste services wonnen ze de set met 25-22.
In de derde set leek Buro Wittenburg US heren (wie bedenkt zo een naam?) vastberadener dan ooit om terug te komen. Ze maakten indruk met krachtige aanvallen en scherpe blokkeringen en stonden ook enkele punten voor, maar onze mannen trokken uiteindelijk wederom aan het langste eind en pakten de derde set met 25-21.
De druk was daarmee van de ketel maar onze kanjers toonden geen genade en zetten de aanval voort met veel energie en nog meer kabaal van de elfjes.
Numidia VC Limax heren 2 lieten zich eigenlijk geen enkel moment van de wijs brengen en eindigden de vierde set met een indrukwekkende 25-16, waarmee ze de wedstrijd afsloten met een vier sets durende triomf.
Het team vierde hun overwinning met enthousiasme, terwijl Buro Wittenburg US heren met respect de felbevochten strijd erkenden. Ze vonden het wel leuk in de kantine met die gekke Limburgers. Leuk ook dat prins Michel 1 met zijn gezelschap er nog even waren. 
Onze mannen staan nu aan kop met 7 wedstrijden gespeeld en 25 punten.
Deel dit bericht: